Zeeuws Meisje de film

0

ZEEUWS MEISJE (SPEELFILM, 82MIN.)

De fictiefilm Zeeuws Meisje betreft een Zeeuwse roadmovie, waarvoor Perry net als bij zijn kortfilm “Zwart” naast de regie ook zelf het scenario schreef.
De film kwam tot stand nadat hij een gesprek had met regisseur Frans Weisz die hem adviseerde eerst een film te maken met een klein budget, geen grote actiefilm, maar een film met een klein persoonlijk verhaal uit de eigen provincie Zeeland.

Het project

Met een startbudget van een paar duizend euro ging Perry met een groep enthousiaste Zeeuwen aan de slag, die vrijwillig meewerkte. Een filmcrew van 42 man (jong en oud) en een cast van 25 acteurs, waarvan 90% van de crew en cast uit Zeeland afkomstig was.
Aangezien het grootste deel van de acteurs nog niet eerder had gespeeld in een lange speelfilm haalde hij er ook een aantal ervaren acteurs bij, waaronder hoofdrolspeler Ferri Somogyi en actrice Ilse van Kollenburg.
De storyboards werden gemaakt door storyboardtekenaar Raimond van Soest, die eerder ook de storyboards voor zijn film “Zwart” tekende.
Halverwege het filmproces nam Ad Weststrate met CineCity de productie op zich en gaf het project een extra financiële impuls. Nadat de film 14 april 2015 in premiere ging bij Film Festistival Zeeuws-Vlaanderen, draaide de film nog enkele weken in de bioscopen CineCity Vlissingen en Terneuzen en werd vervolgens vertoont bij Filmfestival Film by the Sea 2015.

Speelfilm: Zeeuws Meisje (engelse titel: Girl From The Dutch Islands)
Duur: 82 minuten
Regie en scenario: Perry Mulder
Hoofdrolspeler: Ferri Somogyi

Meer info? Bezoek de website van Zeeuws Meisje de Film: www.zeeuwsmeisjedefilm.nl

Teaser:

Premiere 14 April 2015:

Landinwaarts op NPO2, NTR: Dieuwertje Blok in gesprek met Perry Mulder:

Share.

About Author

Leave A Reply